Cal demanar cita per venir als refugis?

És recomanable que demaneu cita per poder-vos donar una bona atenció

Com podem demanar cita?

Si és per adoptar, cal que entreu AQUÍ i respongueu el qüestionari d’adopció. Un cop rebut, us respondrem per donar-vos dia i hora. Si és per qualsevol altre tema, podeu esciure a info@protectoramataro.org

Tots els animals apareixen a la web?

Sí.

És una web actualitzada diàriament?

La web s’actualitza a diari.

Qui pot adoptar?

Les persones majors de edat que es considerin aptes per adoptar, que signin un contracte d’adopció i paguin l’import de l’adopció.

Què s’ha de dur a l’hora de tramitar una adopció?

El DNI vigent, passaport o carnet de conduir i els diners de la adopció. És adequat alhora dur els accessoris necessaris pel transport de l’animal: transportador en el cas dels gats, i collar i corretja en el cas dels gossos.

Quant costa l’adopció d’un gos?

Cadell fins a 6 mesos 180€. Adults de més de 6 mesos, 100€. Animals de la campanya ”Els que ningú vol”, 50€.

Quant costa l’adopció d’un gat?

Cadell fins a 6 mesos, 100€ (75€ en concepte de primera vacuna, desparasitació interna i externa, esterilització i microxip + 25€ de servei postadopció). Adults de més de 6 mesos, 75€ (50€ en concepte de primera vacuna, desparasitació interna i externa, esterilització i microxip + 25€ de servei postadopció). Gats de la campanya “Els que ningú vol”, 50€.

Feu campanyes d’adopció?

En tenim una de vigent tot l’any i és la dels animals “Els que ningú vol”, amb una adopció a cost de 50€, on es paga tan sols el preu del microxip que per llei estem obligats a posar-li. Si hi ha d’altres campanyes, es va informant a través del web.

Qui són “Els que ningú vol”?

Són els gats i gossos de difícil adopció. En aquesta campanya hi entren tots els animals amb malalties cròniques, els que presenten problemes de comportament i els gossos de les mal anomenades races potencialment perilloses.

Podem adoptar un animal per fer un regal?

L’adopció s’ha de formalitzar amb el futur propietari directament ja que el xip ha d’anar al seu nom. A més a més, portar un animal a casa és una decisió molt seriosa, i ha de ser consensuada i reflexionada amb tota la família.

Què inclou el cost de l’adopció?

La vacuna, la desparasitació interna i externa, el xip i l’esterilització, a més a més d’un servei postadopció que consisteix en les consultes veterinàries que oferim durant la primera setmana posterior a l’adopció en el cas d’animals adults i 15 dies en el cas dels cadells.

Tots els animals es lliuren esterilitzats?

Gairebé sempre, tot i que pot ser que per problemes de salut o edat de l’animal (cadell) podria ser que no. En el cas dels cadells, amb l’adopció es dóna una data per l’esterilització de l’animal a càrrec de la protectora.

Què s’hauria de fer per esterilitzar-los si no ho estan?

Quan adoptis, et donaran la data aproximada d’esterilització.

I si no l’esterilitzo?

L’SPAM podria retirar-te l’animal. És obligatori per llei que tots els animals es donin esterilitzats quan són adoptats.

Quantes vacunes cobreix l’adopció d’un cadell?

Com a mínim una: Si a l’animal se li han posat més vacunes, aquestes estaran incloses en el preu de l’adopció.

Amb quina freqüència vacuneu?

Les pautes veterinàries de l’SPAM són: cadells de menys de 4 mesos (3 vacunes i a l’any un recordatori); joves i adults (vacunació cada dos anys); adults de més de 8-9 anys (no es vacunen), animals amb malalties cròniques com leishmania, erliquia (no es vacunen).

Quan em puc emportar l’animal a casa?

El mateix dia, un cop formalitzada l’adopció.

Reserveu animals?

No

Puc tornar l’animal si no el puc atendre?

Si

A quin cost?

Si el retornes abans dels 4 mesos posteriors a l’adopció, hauràs d’abonar el canvi de xip (50€). Si ho fas després dels 4 mesos de l’adopció, es paga el cost de l’entrada més el canvi del xip. Si està acollit, en el moment que ho decideixis donat que no es paga el cost de l’entrada.

Puc venir a visitar un gos adoptat i retornat al refugi?

No, per no perjudicar l’animal.

Puc disposar d’un període de prova abans d’adoptar?

Es valorarà el cas amb els cuidadors. Existeix l’opció de contractes d’acollida temporal o terapèutica en alguns casos d’animals de la campanya dels “que ningú vol”.

Si tenim problemes de comportament o adaptació, tindrem suport?

Cada cas es valorarà. Disposem de professionals que poden ajudar amb pautes per superar problemes greus de comportament.

Els animals a casa d’acollida temporal o terapèutica, es poden venir a veure?

Consulta per telèfon al centre o contacta amb nosaltres. T’indicarem quan està previst que vinguin al refugi.

ALTRES PREGUNTES

Què faig si em trobo un gat o un gos perdut?

Si trobeu un gat o un gos perdut a la via pública, sigui l’hora que sigui, l’heu d’agafar i avisar a la policia local de la vostra localitat. Ells avisaran el servei de recollida de l’entitat que s’encarrega del servei. Aquest servei és obligatori per a qualsevol localitat. Per tal que la policia local ens avisi, és important que el gat o gos que trobeu el puguis agafar i mantindre’l sa i estalvi fins que arribi el servei de recollida. Si l’animal no es deixa agafar, cal tenir sempre present que perseguir un animal perdut pot ser perillós per l’animal. Si no es deixa agafar, el més beneficiós per la seguretat de l’animal és fer-nos arribar l’avís per via telefònica o per correu electrònic per estar-ne al cas i poder actuar amb la calma i precaució que reclama el rescat d’un animal espantat.

Què faig si estic passant per una situació de vida que no em permet atendre el meu animal?

Posa’t en contacte amb el departament de serveis socials de la teva localitat i exposa la teva situació.