Gats de carrer

Els gats que malviuen al carrer es veuen sotmesos diàriament a molts perills, com ara morir atropellats o veure’s afectats per malalties que redueixen la seva esperança de vida. Aquests felins, a més, evolucionen sense contacte humà, fet que fa inviable la seva introducció a una llar o centre d’acollida.

Davant d’aquesta situació, la nostra protectora, amb l’ajuda del voluntariat, alimenta i controla diàriament 82 colònies de gats de Mataró: els alimentem, els capturem, esterilitzem i els ajudem quan la seva vida corre perill.

El nostre programa de control de gats de carrer, persegueix reduir el problema de la proliferació  desmesurada d’aquests animals degut a l’abandonament de gats domèstics i de gats nascuts al carrer.

Any rere any, aquests animals es multipliquen formant colònies urbanes que acaben creant problemes de salut pública i de convivència amb els veïns. La nostra gestió suposa un control d’aquests gats centrant-nos en l’esterilització i control sanitari de les colònies creades. Gràcies a les esterilitzacions, aconseguim mantenir una població estable a cada colònia.

Treballem per a què la qualitat de vida d’aquests animals sigui el més òptima possible.

Procediment (CER)

  • Primer contacte amb la colònia que es vol controlar i amb els seus alimentadors
  • Estratègia de captura amb la col·laboració – si és possible- dels alimentadors de la colònia
  • Captura dels animals
  • Esterilització dels gats capturats
  • Retorn a la colònia corresponent
  • Paral·lelament es vetlla per l’alimentació dels gats de les colònies i per la seva salut i el seu entorn, mantenint un control sanitari tant de l’espai com dels individus que constitueixen la colònia.

L’any 2020 vam esterilitzar i retornar a les seves colònies 366 gats ferals de la ciutat de Mataró.

Apunta't a la nostra newsletter

Si vols rebre informació sobre els nostres animals, les nostres campanyes i sobre el dia a dia de la protectora.